Burn-out begeleiding

Geldt dit voor jou?

 • Ik heb niet voldoende energie voor de dingen die ik graag wil doen.
 • Ik ben zo druk dat ik geen ruimte meer vind om tot mezelf te komen.
 • Ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik mij in ‘flow’ voelde.
 • Ik kan mij de laatste tijd minder goed concentreren en ik slaap slechter dan normaal.
 • Mijn energiebalans is niet goed meer.

In de huidige maatschappij wordt van mensen verwacht dat ze zich in allerlei rollen kunnen manifesteren, zowel privé als op het werk. Veel mensen stellen daarbij hoge eisen aan zichzelf. Dit roept stress op. Een beetje stress is niet erg, maar teveel stress kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Stress en burnout kan ontstaan tijdens werk- en/of privé-situaties. Er is vaak een opeenstapeling van factoren zoals werkstress, relatieproblemen, het verlies van een dierbare, een chronische ziekte of een schokkende gebeurtenis. Er kan sprake zijn van grote verschillen tussen verwachtingen en daadwerkelijke resultaten. En er is teveel het gevoel iets te ‘moeten’ in plaats van te ‘willen’.

Hoe kijk je hier zelf tegen aan? Gaat het je makkelijk af? Kun je dicht bij jezelf blijven?

Samen gaan we aan de slag om antwoorden te vinden op deze vragen zodat:

 • je een betere balans vindt tussen werk en privé.
 • je je energie beter kunt verdelen over verschillende activiteiten.
 • het je beter af  gaat om realistische doelen te stellen en deze doelen te halen.
 • je een gezonde afwisseling vindt tussen inspanning en ontspanning.
 • je beter grenzen kan stellen en het maken van keuzes makkelijker gaat.
 • het aanleren van een meer assertieve houding, “nee” zeggen, delegeren.

Eventueel kun je een Werkenergie Analyse invullen. Dit is een online vragenlijst met een rapportage die je meer inzicht geeft in jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. Zodoende kun je bepalen welke toekomstige acties effectief zijn om jouw bevlogenheid te verhogen.

Werkwijze

Na een kosteloos oriënterend gesprek waarin je vraagstelling en het doel van het coachtraject centraal staan, ontvang je een programmavoorstel, ga je aan de slag met thuiswerkopdrachten en werken we met verschillende methoden om tot antwoorden op je vragen te komen. Een gesprek kan persoonlijk in mijn praktijkruimte, online of wandelend plaatsvinden.

Ik ben actief lid van het netwerk Begeleiding bij Stress & Burnout.

Maak een afspraak