Coaching

Stel je jezelf wel eens een van de volgende vragen?

 • Hoe maak ik belangrijke keuzes?
 • Kan ik meer zelfvertrouwen opbouwen?
 • Hoe kan ik mijn kwaliteiten verder ontwikkelen?
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen stellen?
 • Hoe kan ik efficiënter mijn doelen realiseren?
 • Hoe vind ik een goede balans tussen werk en privé?
 • Kan ik meer ontspannen in het leven staan?

In coachgesprekken staan we stil bij jouw persoonlijke doelstellingen. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Huidige patronen en overtuigingen gaan we verhelderen. Je krijgt nieuwe inzichten en mogelijkheden om gewenste veranderingen in je leven en loopbaan aan te brengen.

Instrumenten

 • Koersonderzoek van A. Hoogendijk met bijv. het biografisch werken: een biografie-opdracht en het tekenen van je levenspanorama.
 • De Werkenergie Analyse: je krijgt meer inzicht in jouw energie- en stressbronnen op organisatie en functieniveau en zodoende kun je bepalen welke toekomstige acties effectief zijn om jouw bevlogenheid te verhogen.
 • Spelvormen zoals het inspiratiespel en het kwaliteitenspel.
 • Interactieve Zelf-Resonantie (IZR)

  Verlang je verandering in je gevoelens, gedrag of gedachten, verlang je je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk, of verlang je psychisch of fysiek naar meer welzijn?
  Met behulp van IZR kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld. Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ kunnen belemmeren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt. Tijdens een IZR-proces ontmoet je delen, gevoelens en drijfveren van jezelf, waardoor je jezelf beter begrijpt, gevoelens kan toelaten en jezelf bevrijdt van oude patronen. Het doel is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.
  IZR is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie). De methode is gebaseerd op de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën. Wij zijn als IZR-begeleider door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR-netwerk. Net als onze collega’s in het IZR-netwerk zijn wij gedegen opgeleid in de toepassing van de methode. We onderhouden onze kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  Meer informatie over IZR en het IZR-netwerk vind je op http://IZR-methode.nl

Werkwijze

Na een kosteloos oriënterend gesprek waarin je vraagstelling en het doel van het coachtraject centraal staan, ontvang je een programmavoorstel, ga je aan de slag met thuiswerkopdrachten en werken we met verschillende methoden om tot antwoorden op je vragen te komen. Een gesprek kan persoonlijk in mijn praktijkruimte, online of wandelend plaatsvinden.

Maak een afspraak